Őszi kollekció és az "Operett"



Újság van: lett egy tanulóm (?) Évi, bár jogosan felmerül bennem a kérdés miért ha a fene fenét eszik sem jön össze a macaron nekem. Persze megvilágosodtam, baromi erős a sütőnk, ráadásul össze-vissza ugrál. Csütörtökön már hárman álltunk a sütő előtt és állítgattuk, hogy el ne mozduljon a kívánt hőfoktól, persze ezt így nem lehet...De! legalább végre van akit érdekel, hogy mit készítek bent. Kifejezetten ezért jött, sokat kérdez, lelkes. Jó végre, feldob egy kicsit. A héten nem fog jönni, és azt kell hogy mondjam hiányozni fog...ráadásul nyakamban egy újabb rendezvény.
És lassan kialakulóban, javarészt már kint a pultban az őszi kollekció:

operett
violette
ropogós praliné
távol kelet

málnaföld
limonádé
paprikajancsi

versenyben maradtak:
feketemeggy
klasszik tejcsoki
mákos vanília


A képen pedig az "Operett", igen a klasszikus Opera szelet átdolgozása az én fejemben. Első körben persze nem volt köze ehhez, állandóan variálok, aztán jön a megállj, és szólok a pultban: Vége, ez itt az. És akkor mi az?
  • kávés keksz caraibe csokoládéval megkenve
  • pörkölt kávés felvert ganache
  • dupla mandulás daquise piskóta közte kávélikőrös zselé
  • vaníliás tejszín mousse ivoire fehér csokoládéval
  • és lezárásként megint egy csokoládéval megkent kávés keksz
  • mindezt bevonja egy 70% os valrhona csupa csokoládé

3 megjegyzés:

  1. Szívesen lennék én is a tanulód!

    VálaszTörlés
  2. Az Operett mindent visz! Két hete voltunk a Patakiban, csak miattad, négyféle sütit sikerült kóstolni, ő állt az első helyen. A második a klasszik tejcsoki volt - értsd ezt úgy, hogy kettőnk közül egyikünk sem (volt?) tejcsokirajongó...
    Szóval hajrá, tovább, tovább, karácsonyra meg csak sütiutalványt fogunk kérni mindenkitől!

    Z.

    VálaszTörlés
  3. Dóra, sose lehet tudni:)))

    Kedves Z,

    örülök, hogy ízlett az Operett! A vendég az első!
    Szólok bent, hogy készítsenek sütiutalványokat;)

    VálaszTörlés