(dupla sárgabarackos) KUGLÁCS (pirított kókusszal)

Lehet, hogy agyamra ment a háromnyelvűség. Néha már egymáshoz is angolul szólunk mikor kettesben vagyunk, és nem tagadom olyan szavakat tudok néha használni, hogy magam is elszégyenlem magam pedig még csak lassan 3 hónapja költöztünk ki. De ezt! Ezt most nagyon is így kell mondani, legalábbis itthon most már ez lesz a neve. Mert valahol kuglóf állagú és valahol foszlós kalács, és valahol a kettő között van a Kuglács. Dupla sárgabarackkal és pirított kókusszal, és azUram kérésére dulce de leche (karamell) krémmel pedig bombasztikus. És az utóbbi az ő ötlete volt, olyan büszke vagyok rá. Sőt mikor megkérdeznek süteménnyel vagy étellel kapcsolatban, néha már helyettem válaszol. Fordítva ez nem igaz, a dj felszerelését sem merem takarítani, nem hogy arról beszélni.. :)

PIRÍTOTT KÓKUSZOS KUGLÁCS SÁRGABARACKKAL (2 rúd)


6 tojás
100g cukor
2g só
1 rúd vanília
100g tej
200g szitált liszt
6 tojásfehérje
50g cukor
1 citromhéj
100g apróra vágott aszalt sárgabarack
250g friss kockára vágott sárgabarack
50g szárazon lepirított kókuszreszelék

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások sárgáját 100g cukorral fehéredésig habosítjuk, hozzáadjuk a sót, a vanília kikapart belsejét, majd vékony sugárban folyamatos keveréssel a tejet, végül az átszitál lisztet.
Egy száraz tálban felverjük a tojás fehérjét kanalanként hozzáadva a cukrot. Fényes kemény habot készítünk. Két részletben beleforgatjuk az alapmasszába. Az első után hozzáadjuk a sárgabarackokat és a pirított kókuszt, majd a következő fehérjehabbal már csak éppen átforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
180 fokon sütjük 15 percig, majd 160 fokon sütjük további 30-35 percen keresztül. Ha erős a sütőnk -10 fokkal vegyük le a sütőt. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad e rá a tészta). Hagyjuk kihűlni, és faljuk fel:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése