Lépésről Lépésre: APRÓSÜTEMÉNYEK- Hókifli


Amikor összeállítottam a fejemben, majd papírra vetettem mik lesznek a klasszik aprósüteményes részben, egyértelmű volt, hogy hókifli nélkül nem létezhet ez a lista. Nekem a gyerekkorom, a karácsonyom, és van egy apró sejtésem, hogy nektek is. 




HÓKIFLI

132g  szobahőmérsékletű vaj
56g porcukor
csipet fahéj
csipet só
1 vanília rúd
7g tojássárga
150g szitált liszt
40g darált pörkölt törökmogyoró

"Cremage"-t fogunk készíteni. Ilyenkor a vajat habosítjuk, és nem a szárazelemekhez adjuk hozzá a kockázott vajat. A tésztánk ilyenkor porhanyósabb, a magas vaj tartalom miatt zsíros, és hamar olvad a kezünkben. Tehát így nyáron ha valaki mégis hókiflire vetemedne, akkor hűtse le a konyhát, mert nekem 30 fokban egy kész rémálom volt, de ugye tartanom kellett magamat a "tervhez". :)

A vajat a cukorral, fahéjjal, vaníliával és sóval addig habosítjuk, még a vaj ki nem fehéredik, és a cukor már szinte elolvadt benne. Hozzáadjuk a tojást, és a mogyoróval elkevert lisztet. Finoman átkeverjük, becsomagoljuk és hagyjuk pihentetni legalább 1 órán át.

Félig porcukros és lisztes keveréket mindig csak egy diónyi nagyságot veszek ki belőle. Kb. 1,5 cm-eresre nyújtjuk, és ketté vágjuk. Utána nekem az a technika jött be, hogy a bal kezem alá teszem a kis nudlit (jobb kezesek ne próbálják ballal:)) és mintha ablakot törölnék finoman kisodrom, de csak épp hogy! :) Utána kifli alakúra hajtom és kicsit megcsípem a végét (videóért ordítok most hogy lássátok, de remélem értitek)

175 fokon sütjük 10-12 percig, majd még melegen porcukorba forgatjuk, és miután kihűlt ismét porcukorba forgatjuk a kb. 36 db kis hókiflinket:)



1 megjegyzés:

  1. Annyira késztetést érzek rá, hogy a hétvégén megsüssem.... vagy a jövő héten *-*

    VálaszTörlés