Kukorica, Koriander és a Kókusztej


Ihlet kellett. Mostanában annyira csak desszertekben tudok gondolkodni, hogy a vacsora egy igazi különálló kihívást jelent nekem. Kézbe vettem Chili&Vanília könyvét egyik este, és csak írtam írtam egy kis fecnire, mit lehetne készíteni. Nah olyan sokat azért nem, de örültem, hogy lett három ötlet, amit szívesen tálalok. Az egyik fecnin lapuló ötletem a "gyorsétkeztetés" legjobb példája. Hamar kész van, meleg, laktató és korianderfüggőknek is ajánlott.
Ez a koriander dolog, nekem egyre furcsább. Szó szerint ki nem állhattam, azt mondták genetika. Ember viszont rajongott érte. Most fordult a kocka, én lettem kívánós, ő pedig óvatosan áll hozzá. Nem értem.

Korianderes kukoricakrémleves

alaplé
krumpli
kukorica
kókusztej
currypaszta
koriander

caffir citrom (lime, vagy sima)
Egy felkockázott krumplit felteszek főzni az alaplével. Amikor megfő, hozzáadom a kukoricát és tovább főzöm 4-5 percig. Ezután adok hozzá egy kevés kókusztejet, egy kiskanál sárga currypasztát, sózom. Ha újraforr, félrehúzom és turmixon pépesítem. Tálalásnál friss koriandert keverek hozzá és pár csepp citrom levét.

2 megjegyzés:

  1. a korianderen itt mar meg se lepodok!:)
    viszont, tegnap hallottam a currys retkedrol. amibol kovetkezik, hogy kozos ismerosunk, hajann!
    thumbs up!:)

    VálaszTörlés
  2. Currys retkem?:D Hajann félrebeszél, de nem rossz ötlet:D
    Sima mezei feketeretek volt törökjoghurtttal elkeverve:P
    És? Hogy-hogy közös ismerős? Ember jó barátja, kicsi a világ?:) (legközelebb talán már élőben találkozunk?:))

    VálaszTörlés