Archív: Kacsamell és a fahéj, alma és a káposzta


A régi blogom utolsó hónapjaiban számomra azóta is készítendő receptek maradtak meg. Bár most nagyban készülünk a hétvégi "libazabálás"-ra, és remélem sikerül is magamba egész évre elegendő flódnit tömni, mert állítólag most a Rosensteinben felülmúlhatatlan.
Változatosság kedvéért ismét egy kacsamelles recepttel rukkolnék elő. Kacsacomb és lilakáposzta örök barátok, és sokszor mást nem is kívánnék enni, egy jó nagy adag krumplipürével. Múltkor felfedeztem a Pozsonyin egy kis sarki szuterén vendéglőt, az el kell menni istán fent van, mert a táblán is ez a klasszikus kombináció hívogatott. Nah de addig ezt én még elkészítem, és libát eszem...mert enni (is) jó.:) Nagyon.

Balzsamos fahéjas kacsamell mézes almás lilakáposztával

fahéj
balzsamecet
méz
kacsamell

A kacsamell bőrét beirdalom, majd a felsorolt alapanyagokból pácot készítek és egy éjszakán át hagyom állni. Másnap bőrével lefele fordítva kipirítom belőle a zsírt. Közben a páccal kenegetem, majd sütőben max. fokozatú gázon 10perc alatt rózsaszínűre sütöm. A pácot beforralom és újra áthúzom vele a kacsamellet. Vagy így hagyom, vagy átpirítom miután felszeleteltem ha van olyan, aki nem szereti a "véres húst".

lilakáposzta
alma
balzsamecet
vörösbor
méz


A vörösbort kiégetem. A káposztát, és az almát felszeletelem, megsózom, majd kevés kacsazsíron elkezdem pirítani. Felöntöm a borral, mézzel, balzsamecettel és puhára (de roppanósra) párolom.

4 megjegyzés:

 1. Angéla,
  a "vörös bort kiégetem" azt jelenti, hogy az alkoholtartalmat eltávolítod hasonlóan mintha flambíroznál vagy más eljárást takar??
  köszi : Péter

  VálaszTörlés
 2. Szia Péter,

  pontosan!:) Felforrósítom a vörösbort és utána meggyújtom.

  VálaszTörlés
 3. Szia Angéla!!!
  Nagyon jól hangzik valószínű ki is próbálom :).
  Én pezsgővel szoktam a káposztát nagyon imádom:).
  Üdv:Attila

  VálaszTörlés
 4. Pezsgő? Wow, nekem ez új! Hogyan, mint?:)
  Csak bátran bátran, szerintem isteni;)

  VálaszTörlés