Wasabi és sárgarépaMi maradt a hűtőben? Darált sertéshús. Nem szeretem. De kidobni nem szabad. Kidobási mániám van amúgy is állítólag. Még határozottan tagadom. Aztán lehet, hogy beismerem. Pedig nem is igaz. Ugye...
Miután összeállt a fűszeres pályám (minden elfogyott darab utánpótlásra került) úgy éreztem kezdhetek lubickolni és valami észveszejtőt főzni. Ez első körben úgy tűnt nem valósult meg, mert "maradékok" kipucolása vált céllá, de végül annyira ízlett a saláta, hogy elismerően bólogattunk. Valószínűleg a nagy éhség tette ezt, de egyenlőre határozottan hiszek abban, hogy ez a saláta jó saláta.:)


Fűszeres húspogácsa wasabis sárgarépával

darált sertéshús
kínai ötfűszer
szezámolaj
hoisin szósz
szója szósz
panko (tojás és liszt a panírozáshoz)

A darált sertéshúst elkeverem a fűszerekkel, 1-2 órán keresztül hagyom állni, majd pankoban átforgatva kisütöm.

wasabi paszta
rizsecet
víz
cukor
gyömbér
sárgarépa
újhagyma

A nagymamaféle ecetes cukros víz a fejes salátára való emlékezés mindig a legjobb érzést hozza belőlem elő, mert mellé képzelem a nokedlit és a felejthetetlen pörköltjét, majd a végén diadal ittasan megivott ecetes-cukros-víz kombinációt. Imádtam.

A sárgarépa ugyanezen elv alapján készült, bár nem ittam meg a végén. A juliennre vágott sárgarépát a felsorolt alapanyagokban "marináltam", majd lecsepegtettem. Ha kibírt volna egy 12 órát a marinálási idő, és szinte nem rögtön került volna elfogyasztásra, biztos vagyok benne, hogy az ízek érlelődtek volna és másnaposan lett volna tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése