Spárga cukkini, zsenge tök lazaccal


Még a nagy emlegetett zöldséges feltalálásakor vásároltam tele a hűtőt különféle zöldekkel. Pár poszt ennek a "termésiről fog szólni", egyúttal kikérem a törzsvásárlói kártyát (már ha van), mert lassan az is járhatna. Mennyivel más a kedv, ha van olyan is, hogy baromi jót veszek, nincs az a rossz érzés, hogy lehetne jobb is. (nah jó mindig lehetne jobb is:))

Mézes lazac, vaníliás chilis zöldségekkel

lazac
méz
gyömbér
vaj

vaj
chili
vanília
spárga
cukkini
tök
parázsburgonya
citrom

Legelőször is a zöldségeket blansírozom citromos-sós vízben. Mikor a víz elkezd forrni belerakom a zöldségeket 2 percre. Utána hideg víz alá teszem (nem fő tovább, és megmarad az élénk színe).
A krumplit külön rakom fel sima vízben, mert ennek több idő kell (kb. 8 perc).

A lazacot feldarabolom. A vajat felmelegítem és hozzáadom a reszelt gyömbért, ezután magas lángon megpirítom rajta a lazac darabokat, és csak a legvégén adom hozzá a mézet, amivel max. fél percig (se) sütöm. Mindezt azért teszem, mert a fővő méz, már nem egészséges (sőt állítólag egyenesen káros).

Egy másik serpenyőben közben elkészítem a zöldségeket. Vajon megpirítom a felszeletelt, magtalanított chilit, hozzáadom a kikapart vanília belsejét. Beleforgatom a zöldségeket, kicsit rápirítok és a chili ízének ellensúlyozására meglocsolom citrommal. (a végén lehet sózni, de nem szükséges)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése