(mézes) SÁFRÁNYOS PANNA COTTA (pirított kadaiffal)

A pirított kadaif tészta nagy kedvencem lett. Ha tehetném minden egyes krémre, habra, pudingra rátenném. A helyzet az, hogy rá is teszem. Ha nem sikerül beszerezni, csüggedni nem szabad, múltkor említettem, hogy pirított réteslappal is működik. 
Itt, most, ma újév van. Bár felelőtlen, és kétszínű kijelentés lenne, hogy érzem, és ugyanolyan lázban vagyok, mint szilveszterkor. De ha belegondolok a szilveszterünk a házassági évfordulónk is lett, így végül kaptunk még egy újévet. Viccet félretéve,  a beilleszkedés rögös út, de élvezetes. Elkövetsz apró hibákat. Amit én majdnem meg is tettem megint, mert le akartam egyszerűsíteni az alma tortát (legutóbbi poszt) és egy tepsiben kisütni, de igen ám...a baki ott van, hogy mindennek kör alakúnak kell lennie. Kör alakú torták, alma és méz. A három legfontosabb elem újévkor. Van egy tradicionális torta a "Méztorta", de azt a rokonok készítik. Nekem annyi a feladatom, hogy mézzel készüljön az almatorta és legyen valami brutál csokis történet is. (Ezzel nem lesz gond, az utóbbival pláne) A lényeg, hogy tocsogjon kvázi minden a mézben, hogy édes legyen az új év:)  Aki ma tartja, annak boldogságban és mézzel folyó évet kívánok, és remélem, hogy beteljesül minden álmuk az újévben. Aki pedig nem tartja, annak csodaszép szerdát és őszköszöntőt, mert szerintem ez a desszert tökéletesen tükrözi az ősz hangulatát is.
Szóval hoztam nektek egy másik mézes verziót, ami egyszerűbb, és garantáltan mézes lesz a következő évetek vagy őszötök :)... Én egyszerűen megőrülök érte....MÉZES SÁFRÁNYOS PANNA COTTA PIRÍTOTT KADAIFFAL

560g tejszín
6g lapszelatin
130g méz
1-2 szál sáfrány
2-3ek forró víz.

A sáfrányt a forró vízben kiáztatjuk. A tejszínt a mézzel lassan felforraljuk és még főzzük 5 percig. (Elkezd aranybarnulni). Hozzáadjuk a kiáztatott sáfrányt, a hideg vízbe beáztatott kicsavart lapzselatint és átturmixoljuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni 2-3 óra alatt.

50g kadaif tészta
30g cukor
20g vaj

A kadaifot a  cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük. 180 fokos sütőben kiterítve aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt megszórtam frissen lepirított pisztáciával.

1 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés