Medvehagyma,juhtúró, zöld spárga


Két dologra jöttem rá megint nagyon okosan. Egyrészről ha elhatározom, hogy az áprilisi recept és beszámolóáradatot folytatom, akkor biztos, hogy telt házas napjaimat élem, és a fogadalom, hogy innentől kezdve még többet foglalkozom az én kis blogommal egy füstbe ment tervnek tűnik. Másrészt, a most már mondhatom nagy számok törvénye alapján, javarészt sikerül az egyszerű receptekkel sikert aratnom, ez vagy azt jelenti, hogy az egyszerűség tényleg nagyszerűséget takar, vagy a bonyolultabb receptek, még mindig "next level"-ként lebegnek a bloglécem előtt. :) Reménykedem, hogy nem így van...talán törvényszerű, ha elmesélem, hogy készült akkor a "hű" és a "hú" ledöbbenést jelent, hogy pár alapanyagból igenis lehet csodákat súroló ételeket kreálni. Súrolón nagy a hangsúly:)
Medvehagymás spárgás juhtúrólepény

leveles tészta
juhtúró
tejföl
medvehagyma
zöld spárga
tengeri só
olívaolaj

A leveles tésztát vékonyan megkenem tejföllel, megszórom a juhtúróval, felszeletelt spárgát szórok rá és végül metéltre vágott medvehagymát. Kicsi sót még elbír a teteje (hiába sós a túró) , és persze az elmaradhatatlan olívaolaj locsolás.
200fokon 15-20perc alatt ilyen eredményt kaptam:


3 megjegyzés:

  1. uh, egy ilyen spargas quiche szeru csodara miota vagyom! gyonyoru, nagyon jol nezz ki. kellene csinalnom, csak kar, hogy a szereplok kozott van a teszta mint olyan!:)

    VálaszTörlés
  2. Mi a baj a tésztával? Az benne a legjobb:)))

    VálaszTörlés
  3. egyetertek veled! csak nekem ezek a nyerstesztas dologok, komoly scifi szinten vannak. olyan mintha egy eletet teremtenenk!:) egy nyers dologbol, aztan kesz eheto dolog keszul, nem tudom megmagyarazni, de abszolut csodaloja vagyok az ilyen eteleknek!:)

    VálaszTörlés