(simple) TAHINIS KEKSZ


Nincs mit rajta magyarázni, tök egyszerű, és 90%-ban itt mindenki így készíti. Talán annyi, hogy ez ilyen második lépcsőfokos történet annak, aki épp ismerkedik a szezámkrémmel. Ja igen, és egy pohár tej, az azért nem árt mellé. :) Meg nincs benne tojás. Na jó, most már tényleg nincs mit mondani róla, próbáljátok ki! :)




TAHINI KEKSZ

200g vaj
120g porcukor
1 vaníliarúd
150g tahini
280g liszt
6g sütőpor

A puha vajat, eldolgozzuk a vaníliával és a tahinivel. Majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Hűtőbe tesszük egy fél órára, és utána kinyújtjuk fél centi vastagra. Kiszúrjuk, vagy felvágjuk. majd 170 fokon sütjük kb. 15-20 percig, még gyönyörű aranybarnák nem lesznek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése