(mentás) LICSI PÁLCIKA FAGYI (mangóval)

Visszatértem, kisebb nagyobb bunkfecekkel, de nem is tudnánk értékelni a jó dolgokat ezek hiányában, hogy klisés legyek, de tényleg. Rengeteget lehet tanulni egy új hobbival, és nem mondom, hogy profi fotós akarok lenni, de nagyon jó érzés a barátaim részéről (akik nem mellesleg szuper bloggerek és fotósok) és az ideiglenesen befogadott barátunktól (aki pedig profi fotós) a támogatás, és a dícséret. De van még mit tanulni. Egy a biztos, ez a fagyi elég jó lett a maga kategóriájában. És bár itt 32 fok van, otthon pedig hallom közel a 40-hez, 25 fok felett ez a fagyi igenis jár nekünk. Fagyigép nélkül, ráadásul. Szóval nem is fagyi, hanem egy jó calippo kategória, azt pedig szeretjük. Nagyon.


MENTÁS LICSI PÁLCIKÁS FAGYI MANGÓVAL


165g víz
50g glükóz
200g licsi aprítva
120g mango apró kockára vágva
1 citrom leve
2 szál menta


A vizet a glükózzal cukorsziruppá főzzük. Mivel nincs turmixgépem (még, de most már rászánom magam és tényleg megrendelem), ezért nagyon apróra vágtjuk a licsit, és levet amit kiengedett azt is persze hozzáadjuk és főzzük még 2-3 percig..
Levesszük a tűzről. Apróra vágott mango kockát, friss aprított mentát és a citrom levét keverjünk hozzá. Fagyi formába töljtük, és fagyasztóba tesszük. Egyszerű, vagyis gyerekjáték, egy cukorszirup, a többi pedig mehet bele.
Én kifejezetten élveztem, hogy darabos, jó volt ráharapni a mangora, nem volt fagyott, kellemesen olvadt a szájban. Vagy összeturmixoljátok az egészet. Nem hiszem, hogy rossz lesz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése