A csirke, az újkrumpli és a spárga

Először is, hivatalosan felkerültek az értékeléseink a Bűvös Szakácsra, jó érzés visszaolvasni...jó kis csapat voltunk..Kár, hogy a tervbe vett közös hepajkodás elmarad, de nyomos okokkal, van aki férj lesz, van aki nyaral, és vagyok én a Kistücsökben...számolom a napokat vissza. Az a helyzet, hogy jó lesz kicsit eltűnni...úgy két hónapra:)


Omlós csirkemell tavaszi körettel

csirkemell filé (bőrrel)
vaj
olaj

bors

A csirkemelleket sózom, borsozom, majd olajon bőrével lefele elkezdem sütni, ha elég ropogós átfordítom és még sütöm 2-3 percig. Kérget sütök, hogy a hús puha maradjon, majd 200fokos sütőben vajat adva hozzá sütöm 8 percig. Kiveszem, hagyom hűlni, majd felvágom.

spárga
póréhagyma
tojássárga
tejszín

bors
vermut
szerecsendió
újkrumpli

A krumplit félig megfőzöm, majd vajon megpirítom, ugyanígy járok el a blansírozott zöldspárgával és a felszeletelt póréhagymával. Félreteszem.
Vízgőz felett tojássárgát elkevert vermuttal habosra keverek, majd fokozatosan hozzáadom a tejszínt, a fűszereket (só,bors, szerecsendió) és addig habarom még krémes állagú nem lesz. Jobb, mint ha tűz felett sűrítenénk, így kellemesebb lágyabb és levegősebb lesz a textúrája. A mártással nyakon öntöm a zöldségeket. Egy kevés só még rá, mellé a felszeletelt csirke és kész is.

2 megjegyzés: