Császármorzsa narancsos barackkonfittal


Konfit:

narancsleve
narancshéj
méz
őszbarack leve
őszibarack
csillagánizs
gyömbér
fahéj

A narancs levét, őszibarackot a fűszerekkel és a mézzel enyhén szirupos állagúra főzöm, majd a narancshéját adom hozzá, végül a felkockázott barackot, amivel egyszer forralom.

Császármorzsa (Roli recept)

tojás
liszt
búzadara
cukor
vanília
citromhéj
tej

A hozzávalókat elkeverjük, sűrű palacsinta tésztára törekedve, majd sütőben készre sütjük. Mikor kihűlt felkockázzuk. Tálalás előtt vajon átforgatjuk és kevés tejet adunk hozzá

Espuma:

házi őszibaracklekvár
őszibarack leve
citromlé

Elkeverjük, átszűrjük és szifonba töltjük.

10 megjegyzés:

  1. hűha, gratula mindenhez!
    főleg, hogy a goldenblogon, külön kiemelt téged és a blogod a péter anna. vagány!

    VálaszTörlés
  2. Nem akarok kötekedni ;), de a császármorzsa (kaiserschmaren) az nem darával hanem lisztel készül! Persze azért biztos finom! Jövő héten megyünk kóstolni, ha nem is ezt akkor valami mást! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Hínyenc,

    mire megtaláltam mire gondolsz...:D

    Szia Polimer,

    Finom volt tényleg, Roli receptje, én azonnal megvettem/megettem;)
    Ha hétköznap jöttök, van egy sejtésem, hogy elmosolyodsz majd a desszerten:)))

    VálaszTörlés
  4. Bár nem tartozik szervesen ide, de lehet e tudni, hogy pontosan meddig maradsz a Kistücsökben? Csak mert mi augusztus legvégén megyünk a Balatonra és mennénk látogatni/kóstolgatni. :)

    VálaszTörlés
  5. :) lehet,hogy veletek köszönök majd el a Kistücsöktől?:) Augusztus végéig leszek lent, akkor elméletben találkozunk?:)))

    VálaszTörlés
  6. Ma derült ki végre, hogy 19-én tudunk indulni, szóval úgy tűnik, találkozunk még! :)
    De majd pontosítok! :)

    VálaszTörlés
  7. M.K.

    Örülök:) Jöttök máskor is?:)

    FlatCat,
    akkor ezt nyélbe ütjük:) Szóljál!:)

    VálaszTörlés